Mengenai Flexi Storage

Kami menawarkan penyelesaian penyimpanan peribadi 24/7
yang fleksibel dan mudah, dengan tujuan untuk menyelesaikan
permintaan ruang yang
semakin meningkat bagi penggunaan peribadi atau perniagaan.

Mengenai Flexi Storage

Kami menawarkan penyelesaian penyimpanan peribadi 24/7 yang fleksibel dan mudah, dengan tujuan untuk menyelesaikan permintaan ruang yang semakin meningkat bagi penggunaan peribadi atau perniagaan.

Flexi Storage Sdn Bhd (dikenali sebagai Flexi Storage) adalah syarikat yang muncul khusus untuk perkhidmatan ruang simpanan peribadi 24/7 di Malaysia. Perniagaannya bertumpu terhadap penyelesaian masalah penyimpanan kepada pemilik perniagaan, pelajar atau pemilik rumah yang memerlukan tempat simpanan tambahan untuk menyimpan barang-barang mereka dengan cara yang fleksibel, mudah dan senang.

Syarikat ini diasaskan dari 2014 oleh dua orang sahabat karib, Encik How dan Encik Lee. Dengan adanya peluang untuk meneroka idea peniagaan, mereka sedar bahawa pasaran memerlukan tempat penyimpanan peribadi. Terutamanya tempat tinggal yang rakyat boleh mampu menjadi semakin kecil. Disinilah En. How dan En. Lee dapatkan idea untuk menyediakan kemudahan stor peribadi fleksibel.

Mereka mendapati terdapat jurang di pasaran yang perlu diisikan. Selepas mendapat ilham daripada cerita kes-kes kejayaan semasa lawatan mereka ke pameran ruang simpanan peribadi di Hong Kong, mereka memutuskan untuk menyakinkan diri dan menubuhkan syarikat ini.

Dalam masa 6 tahun ini, Flexi Storage telah berkembang pesat, kami berada di 3 lokasi – Kuala Lumpur, Petaling Jaya dan Seri Kembangan. Pelanggan boleh memilih cawangan terdekat untuk menyimpan barang-barang mereka. Pelbagai saiz simpanan disediakan, daripada 15 kaki persegi sehingga 1,000 kaki persegi, untuk memenuhi keperluan pelanggan yang berbeza. 

Syarikat ini adalah ahli Asia Persatuan Ruang Simpanan Peribadi atau Self-Storage Association Asia (SSAA), yang aktif mengambil bahagian dalam mesyuarat berkumpulan dan aktiviti sambil berusaha untuk memberikan manfaat kepada ahli-ahli persatuan supaya bersama-sama mengembangkan industri. 

Lebih Ruang Fleksibel, Lebih Ruang untuk bisnes perkembangan

Harga perumahan yang tinggi dan tempat tinggal yang kecil akan menjadi tren masa hadapan di Malaysia. Tren ini akan terus mendorong permintaan persendirian untuk ruang simpanan peribadi manakala e-dagangan dan perniagaan atas talian akan terus meningkat. Oleh kerana itu, kemudahan simpanan peribadi adalah penyelesaian yang baik untuk menyediakan ruang penyimpanan yang mudah dan fleksibel untuk pemilik perniagaan atas talian.  

Kami berhasrat untuk menyediakan penyelesaian penyimpanan yang fleksibel kepada perniagaan, pelajar dan juga pemilik rumah tanpa risau tentang kos penyelenggaraan, keselamatan dan kontrak jangka panjang yang tinggi.

Ciri-Ciri

PELBAGAI LOKASI

3 cawangan di Selangor, bertempat di KL, PJ, Seri Kembangan. Anda boleh pilih cawangan yang terdekat dengan anda.

PENYIMPANAN FLEKSIBEL

Penyimpanan fleksibel dengan pelbagai saiz, dari 15 kaki persegi kepada 1000 kaki persegi mengikut saiz yang anda perlu, untuk kegunaan perniagaan atau persendirian

PENYIMPANAN YANG MUDAH

Anda boleh pilih tempoh penyimpanan dari 30 hari ke 12 bulan, bergantung kepada kehendak dan keperluan anda! Kita hanya perlu 1 hari untuk pindah masuk tanpa proses yang rumit.

24/7 AKSES

Yang terbaik, anda boleh masuk ke tempat simpanan 24/7, bila-bila mengikut jadual masa anda

PERLINDUNGAN INSURAN

Kesemua barang yang disimpan di tempat kami adalah dilindungi oleh insuran, maka 100% bebas dari sebarang kerisauan terhadap stok dan produk anda

TERJAMIN & SELAMAT

Semua tempat simpanan adalah dilengkapi dengan CCTV resolusi tinggi dan sistem keselamatan 24 jam untuk memastikan barang-barang anda selamat dan terjamin!

Visi

  • Visi kami adalah untuk menjadi peneraju industri ruang simpanan peribadi yang paling dikenali dan boleh dipercayai di Malaysia.

Misi

  • Untuk menyediakan ruang simpanan peribadi yang fleksibel, selamat dan boleh dipercayai kepada pelanggan kami dengan harga yang berpatutan.
  • Untuk mengembangkan perniagaan kami ke setiap kawasan kejiranan.
  • Untuk memupuk perhubungan jangka panjang pelanggan kami dengan menyediakan penyelesaian ruang penyimpanan yang senang dan inovatif bagi keperluan masing-masing.
  • Untuk memberikan perkhidmatan yang pantas, mesra dan cekap kepada semua pelanggan kami.